Інформація ДАІ м. Києва на 15.01.2013

За 14 січня співробітники столичної ДАІ виявили 736 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 254 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 62 водії; без необхідних документів керували автівками – 12; за порушення правил проїзду пішохідних переходів – 54 водії. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування транспортом 37 водіїв. Крім того виявлено 57 пішоходів-порушників. За добу в столиці було зареєстровано 2 ДТП (з яких 1 наїзд на пішохода), в яких 2 особи отримали травми.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

За минулу добу в місті Києві зареєстровано 3 незаконних заволодіння транспортними засобами: у Подільському районі викрали автомобіль «ЗАЗ 110557», н.з. АА8835КХ, 2005 р.в. білого кольору; у Шевченківському районі викрали автомобіль «ГАЗ 330214», н.з. 18564КВ, 2003 р.в., білого кольору; у Дарницькому районі скоєно незаконне заволодіння автомобілем «ЗАЗ-DAEWOO LANOS», н.з. 03499ЕН, 2002 р.в. жовтого кольору. Прийнято міри розшуку.

Інспектори ДАІ у Голосіївському районі затримали чоловіка за незаконне зберігання наркотичної речовини. А от у Печерському районі міста співробітники ДАІ виявили особу, яка перебувала у розшуку за скоєння злочину. Також, у Солом’янському районі затримали водія, який керував автомобілем з невідповідними номерними знаками. Для подальшого з’ясування всіх обставин, затриманих доставили до райуправлінь міліції.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде спостерігатись поступове підвищення температури повітря. За таких погодних умов столична Державтоінспекція закликає водіїв під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

УДАІ м. Києва
 

You may also like...