В киевской школе «Еллада» работала библиотекарша с судимостью за наркотики

За втручання прокуратури Печерського району Києва із столичної школи “Еллада” звільнено бібліотекаря, котра має судимість за вчинення злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків.

 Обставини справи:

З 2011 року жінка працювала завідуючою бібліотекою у спеціалізованій школі №94 “Еллада” по трудовому договору.

Наказом директора школи у червні минулого року її було переведено на умови  безстрокової трудової угоди.

Як з’ясувалося, окрім видачі літератури, організації читацьких конференцій, літературних вечорів завідувачка також мала право за відсутності вчителів та вихователів залучатись до навчально-виховної роботи.

За законодавством педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями. Крім того, педагогічні працівники зобов’язані своїм особистим прикладом утверджувати повагу до принципів загальнолюдської моралі, виховувати повагу до батьків, старших за віком, запобігати вжиття ними алкоголю, наркотиків, іншим шкідливим звичкам.

Натомість, як встановлено прокурорською перевіркою, у квітні 2012 року жінка була засуджена Шевченківським районним судом м. Києва за утримання місць для незаконного вживання наркотичних засобів.

За вироком суду їй призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки. 

Додатково:

За результатами прокурорської перевірки адміністрацією школи №94 “Еллада” звільнено з займаної посади бібліотекаря котра має непогашену судимість.

Довідково:

Вироком Шевченківського райсуду завідуючу бібліотекою визнано винною та засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 317 КК України «Утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

 Прес-служба прокуратури Печерського району міста Києва    

You may also like...