У Києві пенсіонерка організувала «аптеку» для наркоманів, прибуток закладу – 5 тис грн за кілька год

Співробітники управління боротьби з незаконним обігом наркотиків в Солом’янському районі столиці викрили аптеку, яка серед всіх лікарських засобів перевагу надавала сонату та димедролу. Організували кримінальний бізнес 76-річна пенсіонерка та її племінниця.

 Жодних документів ані на приміщення, ані на здійснення фармацевтичної діяльності партнерки не мали. Пропрацював заклад менше місяця.

_01_1.jpg

Напевно, здогадуючись, що продаж сонату та димедролу не зовсім легальний, провізор кожного дня привозила до аптеки невеликі партії. Так, коли до закладу завітали правоохоронці, жінка мали при собі трохи більше 100 пігулок сильнодіючого засобу. Жовті та білі пігулки зберігались у бляшанках з під вітамінів. Вартість однієї – 40-45 гривень. Тож не важко підрахувати, що за один робочий день жінки заробляли на заборонених препаратах близько п’яти тисяч гривень.

_01_4.jpg

До речі, не зважаючи на вивіску з графіком роботи, працювала аптека з 9 ранку лише до 2 години дня. Та знаючі клієнти чекали на відкриття вже з 7 ранку. Напевно саме це і обурило мешканців будинку, в якому знаходився заклад. Адже більшість з них користуватись послугами аптеки не могли, а ось спостерігати черги молодиків недвозначного вигляду їм доводилось. Тож невдовзі один з мешканців поскаржився на сумнівне підприємство правоохоронцям.

_01_3.jpg

Отримавши інформацію, співробітники управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків розпочали перевірку.

_01_2.jpg

Звісно ж що ані власниця, ані провізор не змогли надати правоохоронцям жодних дозвільних документів та і пояснити походження заборонених пігулок відмовились. Жінки вперто стверджували, що заклад закривається у зв’язку з повною відсутністю клієнтів та невдалим місцем розташування. Та година перебування правоохоронців у аптеці свідчила про інше – 12 відвідувачів, яких цікавили виключно білі та жовті пігулки без назви.

_01.jpg

Наразі за даним фактом слідчим відділом Солом’янського райуправління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 321 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин. Санкція цієї статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України в місті Києві

You may also like...