На Львівщині розкрито крадіжку, інсценовану як розбійний напад

Наприкінці серпня 2012 року в чергову частину Стрийського міського відділу міліції надійшло телефонне повідомлення від оперативного чергового приватної охоронної фірми. Жінка повідомила про вчинення розбійного нападу.

За словами чергової, двоє невідомих осіб відкрито викрали з приміщення приватної фірми, яка знаходиться під їхньою охороною, 26 тисяч доларів США. При цьому побили та ножем поранили 19-річного працівника.

На місце події негайно виїхали представники слідчо-оперативної групи міськвідділу міліції. Єдиним очевидцем злочину був 19-річний парубок, який працював на підприємстві вантажником. Тож хлопець виклав працівникам міліції свою версію події.

За його словами, близько 20.00 години, після закінчення робочого дня, у приміщенні він залишився сам, оскільки мав передати вантаж перевізнику. Серед вантажу був пакет, у якому знаходились гроші у сумі 26 300 доларів США.

У цей час у будинок проникли двоє невідомих чоловіків та напали на нього. Зловмисники нанесли йому удар у голову, а потім завдали удар ножем у ділянку лівого плеча. Після того, як нападники з викраденим зникли з місця події, розповів парубок, він натиснув тривожну кнопку для виклику спеціалізованої охорони.

Слідчі міськвідділу міліції того ж дня за фактом розбійного нападу порушили кримінальну справу, а на встановлення зловмисників було орієнтовано весь особовий склад підрозділу. Над розкриттям цього злочину працювали найдосвідченіші оперативники та слідчі міськвідділу. Як результат, уже наступного дня правоохоронці знайшли викрадені гроші та встановили всі обставини цього злочину.

Проте, як з’ясувалось, ніякого розбійного нападу не було, а все це – інсценований план крадіжки, придуманий та втілений в життя 19-річним парубком.

Молодик для того, щоби заволодіти чималенькою сумою грошей і уникнути відповідальності, придумав цей план. А для переконливості своєї версії сам собі заподіяв тілесні ушкодження, у тому числі й за допомогою ножа.
У кінці грудня минулого року крапки над «і» у цій справі розставив суд. Згідно з вироком Стрийського міськрайонного суду 19-річного місцевого мешканця визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 185 (крадіжка) та частиною 2 статті 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі зі встановленням іспитового строку – 3 роки. Вирок вступив у законну силу.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
(за матеріалами Ольги Марцинюк, Стрийський МВ)

You may also like...