З херсонських ринків вилучено понад 3,6 тонни риби невідомого походження

З початку нерестової заборони на вилов водних біоресурсів перевірками, проведеними за ініціативою Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури, виявлено 820 порушень порядку видобування та реалізації водних живих ресурсів.

Так, з р. Дніпро, Каховського водосховища та Дніпровсько-Бузького лиману вилучено 262 браконьєрські сітки (загальною довжиною понад 7 км), складено 360 адміністративних протоколів за грубі порушення правил рибальства та 240 протоколів за порушення порядку придбання та збуту свіжовиловленої риби.

З ринків та місць стихійної торгівлі вилучено понад 3600 кг незаконно виловленої риби, яка реалізовувалася без документів підтверджуючих її походження та ветеринарних свідоцтв.

Прокурорами Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у 58 кримінальних провадженнях за фактами браконьєрства, загальна сума збитків у яких становить майже 80 тис. грн. На цей час до суду вже скеровано 21 обвинувальний акт та заявлено 8 позовів на загальну суму 17 тис. грн.

Разом з цим, за участю прокурорів проведено 16 рейдів на ринках м. Херсона і м. Нова Каховка та 2 рейди – на пониззі Дніпра. За результатами яких з ринків вилучено 180 кг риби невідомого походження, 2 «браконьєрські» сітки та 10 кг свіжовиловленої риби.
Окрім цього, Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою було проведено відповідні перевірки у діяльності контролюючих служб щодо неналежного здійснення ними державного контролю охорони водних живих ресурсів, їх переробки та подальшої реалізації.
За результатами перевірок контролюючим службам внесено 4 документи прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 6 службових осіб.

Прокурорські перевірки тривають.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...