Кримінальна хроніка Житомирщини на 12 червня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 391 повідомлення, 78 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, шахрайства, умисне нанесення тілесних ушкоджень та інші. У 37 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, розкрито 16 кримінальних правопорушень минулого періоду. Припинено 389 порушень правил дорожнього руху, 40 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

11 червня до Бердичівського міськвідділу УМВС звернувся 36-річний житель райцентру із заявою про викрадення з подвір’я його домогосподарства будівельних матеріалів вартістю 700 гривень. Працівники міліції встановили, що до правопорушення причетний 19-річний місцевий житель, у якого й вилучили викрадене.

До чергової частини Богунського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що з території одного з навчальних закладів обласного центру викрадено металеву трубу. Дільничні інспектори міліції за підозрою у вчиненні крадіжки затримали непрацюючого 34-річного місцевого жителя, у якого викрадене вилучили.

До Лугинського райвідділу УМВС надійшло повідомлення від 44-річного жителя райцентру про викрадення з його будинку металевих дверцят із пічної груби опалення та металевої плити. Працівники міліції встановили, що до правопорушення причетний 32-річний місцевий житель.

Шановні громадяни! Міліційні зведення часто фіксують крадіжки металу найрізноманітнішого спектру. Крадії не гребують нічим, цуплячи посуд та сільськогосподарський реманент, запчастини до дротів ліній електропередач та телефонні кабелі, аби потім здати ці речі до пунктів прийому металобрухту. Працівники міліції постійно проводять спеціальні заходи, спрямовані, на розкриття названих крадіжок та виявлення існуючих підпільних пунктів прийому металобрухту. Слід пам’ятати, що обидва діяння – незаконне заволодіння чужим майном і порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом – визнаються як кримінальні правопорушення, за вчинення яких передбачена відповідальність згідно з чинним законодавством. Зокрема, статтею 213 Кримінального кодексу України за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом передбачено покарання у вигляді штрафу від 1700 до 8500 гривень або громадських робіт на строк від 100 до 200 годин.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...