Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 13.06.2013

За 12 червня співробітниками столичної ДАІ виявлено 734 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 297 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 92 водії, без необхідних документів керували автіками – 22, порушення правил проїзду перехресть – 14. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування – 40 водіїв. Крім того, виявлено 26 пішоходів – порушників.

За добу в столиці було зареєстровано 7 ДТП, (травмувались 3 водії мотоциклів) в яких 7 осіб отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до всіх водіїв двоколісних транспортних засобів: щоразу сідаючи за кермо не нехтуйте правилами безпеки – одягайте шолом та відповідні захисні засоби.

Минулої доби, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 26 водіїв.

Незаконні заволодіння автомобілями: Дарницький р-н а/м «Mitsubishi Outlander», д/н ВВ9171ВА, 2008 року випуску, бежевого кольору; Шевченківський р-н мотоцикл «Yamaha Virago», д/н АА9921АА, 1993 року випуску, чорного кольору; Голосіївський р-н а/м «Kia Cerato», д/н АН2028НС, 2010 року випуску, червоного кольору; Прийнято міри розшуку.

Інспектори ДАІ виявили та затримали 6 автомобілів, що знаходились у розшуку. Також затриманочоловіка, який перебував у розшуку за скоєння злочину.

Співробітниками відділу ДАІ Голосіївського районного управління затримано водія, що намагався хабарем у розмірі 200 гривень відкупитися від покарання за порушення Правил дорожнього руху. Затриманого чоловіка доставлено до райуправління міліції. А за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин до райуправлінь міліції доставлено – 1 громадянина, за грабіж – 1.

До уваги водіїв! У зв´язку з проведенням ававрійних робіт по ремонту вирівнюючого приладу на естакаді Південно-мостового переходу через річку Дніпро, з 22:00 14.06.2013 до 06:00 17.06.2013 буде частково обмежено рух автотранспорту в першій та другій смузі руху на низовій стороні (рух автотранспорту зі сторонни Наддніпрянського шоссе в напрямку проспекту Бажана).

Також, у зв’язку з проведенням поточного ремонту автомобільної дороги М-05, Київ-Одеса, з 3 червня діють обмеження в русі по проспекту Глушкова, на ділянці від Одеської площі до АЗС «ТНК» в обох напрямках (в межах адміністративної території міста Києва), що у Голосіївському районі міста. Державтоінспекція міста Києва просить автомобілістів з розумінням поставитися до тимчасових незручностей, планувати свої маршрути з урахуванням зазначених обмежень та дотриманням Правил дорожнього руху.

До уваги водіїв! З 20 травня по 15 червня в столиці проводиться комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2013». Відповідні заходи здійснюються з метою зменшення аварійності за участю пасажирського транспорту та зміцнення транспортної дисципліни водіїв, які залучаються до перевезення людей. Така робота дає позитивні результати. Під час проведення заходів, інспектори ДАІ за порушення ПДР до відповідальності притягнули майже 2000 водіїв, які задіяні на перевезенні пасажирів, – говорить начальник управління столичної ДАІ Анатолій Курінний. За цей час інспектори ДАІ виявили 688 відхилень від встановленого маршруту, 365 технічно несправних автобусів, 259 фактів невиконання дорожніх знаків та розмітки, 249 випадків перевищення швидкості руху. 29 водіїв автобусів перевозили пасажирів не маючи ліцензійної картки. А 15 (!) водіїв взагалі знаходився за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Крім того столична ДАІ проводить операцію «Номерний знак». Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ виявляють транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Державтоінспекція нагадує, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП ).

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

 

You may also like...