У Харкові ліквідували нелегальний швейний цех

Понад 25 працівників швейного цеху з виготовлення різноманітного як жіночого так й чоловічого взуття, займались кожен своєю справою, зовсім не розраховуючи на неочікуваний візит співробітників оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області. Несподіванкою це було і для керівництва швейного приватного підприємства, директор якого, 28-річний бізнесмен, незабаром збирався виплачувати «чорну» заробітну плату своїм підлеглим.

Опитуючи робітників «швейки», фахівцями оперативного управління області було з’ясовано, що усі працюючі – офіційно неоформлені робітники, які протягом року отримували зарплатню «у конвертах» згідно чорнових записів.

Під час подальшого проведення обшуку швейних приміщень були встановлені майже 50 різноманітних станків для виготовлення взуття орієнтовною вартістю понад 300 тис. гривень.

Окрім того, працівниками ОУ ГУ Міндоходів у Харківській області під час обстеження складських приміщень була встановлена готова продукція з різноманітними фасонами взуття.

«За результатами проведеного обшуку у приміщеннях швейного виробництва було виявлено понад 500 пар взуття на загальну орієнтовну ринкову вартість понад 200 тис. гривень, грошові кошти на загальну суму 48 тис. гривень, чорнова документація, комп’ютерна техніка, – повідомив начальник ОУ ГУ Міндоходів у Харківській області Олег Нарійчук. – За даним фактом триває досудове слідство у рамках кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 212 КК України».

За матеріалами ОУ ГУ Міндоходів
у Харківській області

 

You may also like...