4 млн. грн. відшкодовано за матеріалами кримінальних правопорушень на Полтавщині

 Працівниками ГУ Міндоходів у Полтавській області впродовж січня-липня поточного  року внесено повідомлень до Банку даних про сумнівні фінансові операції, встановлена сума доходів одержаних злочинним шляхом складає майже  24,6 млн.грн. 

 Крім того виявлено два механізми застосування нових технологій для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом та  ініційовано проведення документальних перевірок  16 суб`єктів господарської діяльності.

За результатами аналітичного відпрацювання та проведення документальних перевірок складено 15 матеріалів за ознаками кримінальних правопорушень, у тому числі 4 з ознаками злочину ст.209 Кримінального кодексу України , загальна сума виявлених легалізованих доходів складає  понад 1 млн. грн.  Загалом за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом  ГУ Міндоходів у Полтавській області обліковано 18 кримінальних правопорушень, у тому числі 4 – за ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та  8 – за ст.212 КК України (ухилення від сплати податків).

За матеріалами кримінальних правопорушень до бюджету відшкодовано  4 млн.грн.

 ГУ Міндоходів у Полтавській області 

You may also like...