Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 08.10.2013

За 7 жовтня співробітники столичної ДАІ виявили 696 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 295 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 129 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 31; порушення правил проїзду перехресть – 17. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 42 водії.

За добу в столиці зареєстровано 5 ДТП, в яких 6 осіб отримали травми та 2 особи загинули. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, дощ – все це значною мірою ускладнює життя учасникам дорожнього руху. З настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі.

Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким безпечним атрибутом дітей.
Столична ДАІ інформує: з 1 по 20 жовтня проводиться осінній комісійний огляд вулично-дорожньої мережі. Заходи проводяться за участю представників служб автомобільних доріг, комунальних організацій, місцевих органів виконавчої влади, підрозділів Державтоінспекції, Укрзалізниці та Укртрансінспекції. Під час огляду фахівці перевірять стан покриття проїжджої частини (наявність деформацій у вигляді ямковості, осідань, колійності тощо), узбіч, тротуарів, технічних засобів організації дорожнього руху, автопавільйонів, роботу зовнішнього освітлення, утримання залізничних переїздів. Особлива увага приділятиметься перевірці виконання заходів зі зниження аварійності в місцях концентрації ДТП, встановленню технічних засобів організації дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках доріг та відновленню зовнішнього освітлення.

Також буде перевірено готовність виробничих підрозділів дорожньо-комунальних організацій до роботи у зимовий період (технічний стан снігоприбиральної техніки та навантажувачів, наявність необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші тощо), та їх готовність до введення обмежень або закриття руху на дорогах під час можливого виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок різкого погіршення погодних умов.

У понеділок співробітники столичної Державтоінспекції у Оболонському районі міста затримали чоловіка, який перебував у розшуку. Працівники ДАІ у Голосіївському районі столиці затримали чоловіка за скоєння крадіжки особистих речей з чужого автомобіля. А от у Печерському районі міста співробітники ДАІ затримали водія «Chevrolet Niva» у якого виявлені підроблені документи на машину. Крім того, у Дарницькому районі інспектори Державтоінспекції затримали чоловіка за незаконне зберігання наркотичної речовини. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

В столиці зареєстровано три факти незаконного заволодіння транспортними засобами: так, у Деснянському районі невідомі викрали «ВАЗ 210994», зеленого кольору, н.з. АА8696СМ, 2007 року випуску. У Печерському районі столиці також незаконно заволоділи «Lexus GX 470», чорного кольору, н.з. АА2112НО, 2008 року випуску. В цьому ж районі викрали червоний «Land Rover», н.з. АХ3200СМ, 2012 року випуску. Прийнято міри розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...