Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 28 листопада 2013 року

Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 28 листопада 2013 року

27 листопада до Синельникiвського міськвідділу міліції вiд мiсцевої мешканки 1965 р.н. надiйшло повiдомлення про те, що невiдомий розбив скло вiкна в квартирi за мiсцем її мешкання. Виїздом за вказаною адресою вул. Виконкомiвська з проникаючим колото-рiзаним пораненням грудної клiтини злiва було виявлено труп мiсцевого жителя 1965 р.н. Працівниками міліції було встановлено, що вищевказанi тiлеснi ушкодження потерпiлим спричинив мiсцевий житель 1960 р.н., який 27.11.2013 о 21.35, перебуваючи у нетверезому станi прийшов до дружини з намiром помиритися, але взнавши, що з нею в квартирi знаходиться iнший чоловiк, каменем розбив вiконне скло i коли останнiй вiдчинив дверi квартири, в коридорi спричинив потерпiлим вищевказанi тiлеснi ушкодження. Знаряддя злочину – кухонний нiж вилучено. Зловмисник – затриманий. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

27 листопада до Новомосковського міськвідділу міліції надiйшло повідомлення про те, що 26.11.2013 о 21.40 до приймального вiддiлення лiкарнi в непритомному станi iз вiдкритою чмт, доставлений непрацюючий мiсцевий житель, ранiше судимий чоловік 1972 р.н. Працівниками міліції було встановлено, що 25.11.2013 о 19.00 потерпілий разом зi своїм товаришем непрацюючим мiсцевим мешканцем, ранiше судимим чоловіком 1971 р. н., прийшли до свого знайомого непрацюючого мiсцевого мешканця, ранiше судимого 1967 р.н. з метою з’ясування ранiше виниклого конфлiкту. Зайшовши в дiм чоловіки одразу стали наносити численнi удари руками та ногами по рiзним частинам тiла господаря, а коли бiйка припинилася, чоловік, якого били, взяв сокиру, та нанiс одному з нападників удар обухом в ділянку голови та з мiсця подiї втiк. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Працівниками Тернівського міськвідділу міліції за вбивство непрацюючого чоловіка 1970 р.н. котре сталося 26.11.2013 було встановлено та затримано спiвмешканку – непрацюючу мiсцеву жительку 1991 р.н., яка 26.11.2013 о 19.00 пiд час спiльного розпиття спиртних напоїв з потерпiлим в ходi раптово виниклої сварки кухонним ножем спричинила 17 колото-рiзаних поранень шиї, грудної клiтини, рук. Знаряддя злочину – вилучено. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Зловмисниці загрожує позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років.

Працівниками Тернiвського райвідділу Криворізького міського управління міліції за грабiж чоловіка 1955 р.н., який мав мiсце 12.09.2013 встановлений та затриманий непрацюючий чоловік 1984 р.н., ранiше судимий за крадіжку. Викрадений мобiльним телефоном – вилучено.

27 лютого до Інгулецького райвідділу Криворізького міського управління міліції з заявою звернувся пенсiонер 1937 р.н. Заявник повідомив про те, що о 09.00 на його мiський телефон зателефонував невiдомий чоловiк та повiдомив що його син 1965 р.н. перебуває в мiлiцiї за спричинення тiлесних ушкоджень молодму хлопцю i йому потрiбно передати грошi в сумi 3 тис грн. для вирiшення питання. Домовившись з останнiм бiля свого будинку пенсіонер передав грошi в сумi 3 тис. грн. невiдомому. За цим фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Зловмиснику загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Щоб не стати жертвою телефонних шахраїв, треба слідувати наступним правилам:

1. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

2. Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.

Якщо ви або ваші знайомі все ж потрапили у ситуацію, коли незнайомі люди, представляючись міліціонерами, вимагають у вас гроші за вирішення яких-небудь питань, негайно дзвоніть у міліцію. Цим ви або убезпечите себе від шахраїв, або, якщо «вимагач» дійсно є працівником міліції, допоможете очистити наші лави від випадкових людей.

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

 

 

 

You may also like...