Посадовці РДА незаконно передали у власність 12,7 га лісу

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою в ході проведення перевірки законності виділення земель в прибережно-захисних смугах р. Дніпро виявлено порушення вимог земельного та водного кодексів України.

Встановлено, що у 2012 році розпорядженням Запорізької районної державної адміністрації було затверджено проекти землеустрою щодо відведення у власність громадянам земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва загальною площею 12,7 га вартістю майже 300 тис. грн на території Розумівської сільської ради Запорізького району.

Зазначені земельні ділянки за своїм цільовим призначенням належали до земель державного лісового фонду. Згідно з чинним законодавством, райдержадміністрація не має права передавати в користування чи власність ці ділянки. Зміна цільового призначення такої категорії земель є виключною компетенцію Кабінету Міністрів України.

За вказаним фактом Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки).

Посадовим особам за вчинення цього злочину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також, прокуратурою вживатимуться заходи щодо повернення цих земельних ділянок до державної власності.

Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...