Вирок службовій особі військової частини Державної спеціальної служби транспорту

Прокуратура довела у суді провину колишнього начальника фінансово-економічної служби об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту, що в місті Львові

 Галицький районний суд м. Львова у підготовчому судовому засіданні виніс вирок службовій особі військової частини Державної спеціальної служби транспорту, яка, зловживаючи службовим становищем, заподіяла збитків бюджету на суму понад 900 тисяч гривень.

Зокрема, встановлено, що впродовж 2009 – 2012 років вищевказана особа на підставі судових рішень, які були винесені в інтересах військовослужбовців на основі підроблених позовних заяв від їх імені, стягнула з рахунків частини бюджетні кошти – грошове забезпечення військової частини. Після цього викрадені кошти (979 тисяч гривень) перерахувала на власний картковий рахунок.

За цим фактом було розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 410 (викрадення іншого військового майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, яке здійснювалось під процесуальним керівництвом прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

У ході розслідування з підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, за якою він повністю визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень та відшкодував 95 % завданих збитків.

Суд «угоду про визнання винуватості» затвердив та призначив обвинуваченому покарання у виді 5100 гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки, з позбавленням військового звання «підполковник» та з позбавленням волі строком на 5 років, з іспитовим строком на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

You may also like...