Звернення прокурора Донецькоі області

 Шановні працівники прокуратури Донецькоі області! Розуміючи, вкрай складну ситуацію, що склалася в регіоні останнім часом, ціную Вашу принципову позицію у дотриманні законності та вашу гідну роботу, незважаючи на умови, що штучно утворені в області. 

 Водночас, звертаю Вашу увагу на те, що у найближчий період, особливо враховуючи суспільно-політичні обставини, важливо ні на крок не поступатися та продовжувати виконувати присягу українському народові. 

Це єдиний можливий шлях. 

Найближчими тижнями саме на працівників прокуратури буде покладено надважливу функцію контролю за дотриманням чинного законодавства України. 

Насамперед це стосується захисту конституційних прав та свобод громадян та інтересів держави. Пріоритетними напрямами у роботі були та залишаються захист прав громадян, насамперед на отримання заробітньої плати, соціальних пільг, гідні умови праці, охорону здоров’я, у тому числі в судах. 

Збереження законності на усіх рівнях є головним завданням усіх працівників прокуратури Донецької області. Це саме той необхідний захід, для подолання світоглядної кризи у суспільстві. 

Наголошую, що прокурори на місцях повинні жорстко та у межах своєї компетенції реагувати на встановлені порушення чинного законодавства. 

Запевняю, що прокуратура області і надалі продовжуватиме виконувати усі свої обов’язки у повному обсязі. 

Колеги, разом з вами нам доведеться пройти через нелегкі випробування та щодня проявляти мужність задля того, щоб продовжувати на високому професійному рівні виконувати свої обов’язки та не зраджувати тим принципам, які закладені в Конституцію України. Проте, я впевнений, що кожен з вас здатен з гідністю долати ті труднощі, які утворені на нашому шляху. 

Прокурор Донецькоі області Микола Франтовський 

You may also like...