У Дніпропетровській області викрито міжнародне фіктивне підприємство

На Дніпропетровщині фіктивні підприємства зловживали бюджетними коштами

 Працівників податкової міліції привернула увагу робота двох державних установ Дніпропетровської і Запорізької областей в сфері земельних відносин, а саме з питання надходження великих сум бюджетних коштів обсягом понад 10 млн. грн.

Протиправний механізм полягав у тому, що бюджетні кошти від державних установ за проведення інвентаризації земель на території зазначених областей перераховувалися підконтрольному транзитному підприємству у місті Дніпропетровську та в подальшому надходили на розрахункові рахунки фіктивних підприємств конвертаційного центру та переводилися таким чином у готівку.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України проведено ряд обшуків офісних та житлових приміщень, автотранспорту службовців, під час яких, вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, які обслуговували конвертаційний центр, готівкові кошти, також комп’ютерну техніку, магнітні носії, "чорну" бухгалтерію та інші речові докази злочинної діяльності. 

Прес-служба ГУ Мін доходів у Дніпропетровській області

You may also like...