У Одесі засуджено групу завербованих російськими спецслужбами найманців

Приморський районний суд м. Одеса виніс обвинувальні вироки стосовно двох найманців, завербованих російськими спецслужбами для організації диверсій в Україні.

Українська контррозвідка затримала у травні ц.р. групу з 9 українських громадян, якою за завданням російських кураторів керував 45-річний «Д», майор ВДВ у відставці, ветеран морського спецназу та інструктор з парашутної підготовки.

 

Найманців співробітників СБУ затримали на вокзалі в Одесі, коли вони планували виїзд до Росії для підготовки в одному з таборів бойовиків. Навчені диверсанти мали повернутися в Україну для вчинення терактів проти мирного населення та українських військових. Після проходження навчання кожному члену групи було обіцяно щомісячну винагороду – 1000 доларів США та окремі «преміальні» за вчинення злочинів в зоні АТО та мирних українських містах.

Громадяни України Алімов Руслан Русланович, 1993 р.н., та Козаченко Віктор Анатолійович, 1980 р.н., засуджені до 3 та 4 років позбавлення волі за ст.263 та 109 Кримінального кодексу України.

Досудове слідство у кримінальному провадженні стосовно ватажка  «Д» та інших членів групи триває. 

«Важливо, що здобуті українською контррозвідкою матеріали та докази, отримані слідством, дозволили довести справу до завершення – покарання злочинців. Служба безпеки діє виключно у правовому полі.  Ми документуємо усі злочини, які чиняться на територіях, тимчасово контрольованих бойовиками, і в містах, уже звільнених від них. Спуску не дамо нікому!» – наголосив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Прес-центр СБ України
 
 

 

You may also like...