Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 19.02.2015

У столиці за 18 лютого працівники ДАІ виявили 299 порушень правил дорожнього руху. 

За добу, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 90 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 26 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 25 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 30 керманичів та виявили 35 пішоходів-порушників.

За середу зареєстровано 2 дорожньо-транспортні пригоди (з них 1 наїзд на пішохода), в яких 2 особи отримали травми.

Аби не потрапити під колеса транспорту пішоходам потрібно мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей. Крім того треба завжди переходити дорогу тільки в місцях де це дозволено правилами дорожнього руху.

За прогнозом Гідрометцентру в столиці завтра від 2 до …4 градусів з позначкою плюс, очікується дощ з мокрим снігом. Столична Державтоінспекція звертається до киян і гостей міста зважати на погодні умови, дотримуватись правил дорожнього руху. Також Державтоінспекція радить рухатися з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

За добу в столиці зареєстровано 3 незаконних заволодіння транспортними засобами: Печерський р-н а/м «Тойота Ленд Крузер», н.з. АА8188ВВ, 2008 р.в., чорного кольору; Голосіївський р-н а/м «Тойота Ленд Крузер 120 Прадо», н.з. АА1255ІР, 2006 р.в., чорний; Святошинський р-н а/м «ВАЗ-21099», н.з. СВ6385АС, 2007 р.в., червоний. Вжиті заходи розшуку.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

У Печерському районі працівниками ВДАІ затримано чоловіка, який скоїв крадіжку особистих речей з а/м «Фольксваген Каді».
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Києва

You may also like...