На Дніпропетровщині правоохоронці виявили в авто зброю і наркотики

Днями, на вулиці Спаській у місті Новомосковськ під час проведення профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» працівники ДАІ зупинили для огляду автомобіль «Ауді-100». У салоні, окрім 29-річного водія, знаходилися ще двоє молодих чоловіків, як виявилося пізніше – всі мешканці Полтавської області. При цьому керманич легковика перебував у стані явного наркотичного сп’яніння.

Оскільки водій відмовився від проходження медичного огляду для встановлення стану наркотичного сп’яніння, та й пасажири вели себе підозріло, правоохоронці повідомили оперативного чергового міської міліції.

 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Водієві запропонували провести огляд автомобіля, на що останній надав свою письмову згоду. Під час огляду салону правоохоронці виявили та вилучили: гранату Ф-1, пістолет «Флобера» калібру 4,5 мм, наркотичний засіб «Марихуана», психотропну речовину «Амфетамін» загальною вагою близько трьох грамів, в’язану шапку з прорізами для очей та рота, дерев’яну палку (биту), предмети для вживання наркотичної речовини та дев’ять мобільних телефонів різних виробників у вимкне! ному стані.

Пистолет

 

Автомобіль, на якому вони приїхали, вилучений та доставлений до Новомосковського міського відділу міліції.

 

З якою метою полтавчани приїхали до Новомосковська наразі з’ясовує слідство. За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

 

Відповідно до санкцій вказаних статей, зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі. Наразі проводиться перевірка, направлена на встановлення причетності затриманих осіб до скоєння інших злочинів на території Новомосковщини.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Дніпропетровської області)

You may also like...