Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 16.03.2015

 В столиці за вихідні працівники ДАІ виявили 662 порушення правил дорожнього руху. 

Крім того, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 179 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 43 водії. За керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 51 водія. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 81 керманича та виявили 113 пішоходів-порушників.

За дві доби зареєстровано 5 дорожньо-транспортних пригоди, в яких 1 особа загинула та 4 отримали травми. Аби не потрапити під колеса транспорту пішоходам потрібно мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей. Крім того треба завжди переходити дорогу тільки в місцях де це дозволено правилами дорожнього руху.

За суботу та неділю в столиці зареєстровано 4 незаконні заволодіння транспортними засобами: Шевченківський район – автомобілі ЗАЗ FORZA, н.з. СВ3723АК, 2014 р.в., сірого кольору та FORD ESCORT, н.з. СА4253АВ, 1981 р.в., чорного кольору Оболонський район – автомобілі TOYOTA PRADO, н.з. АА9004ОН, 2007 р.в., сірого кольору та ACURA MDX, н.з. АН9538ІС, 2007 р.в., чорного кольору. Вжиті заходи розшуку.

Натомість інспекторами ДАІ виявлено раніше викрадені автомобілі: LEXUS RX 350, н.з.АА4199КІ, під час перевірки встановлено, що автомобілем незаконно заволоділи невстановлені особи 12.03.2015 на вул. Тимірязєвській, 2; MAZDA 6, н.з.АІ5444ВА, під час перевірки встановлено, що даним автомобілем незаконно заволоділи невстановлені особи 09.11.2013 на вул. Алма-Атинській, 8; DAF 95XF430, н.з.АА3310МС, під час перевірки встановлено, що даним автомобілем незаконно заволоділи невстановлені особи 25.09.2014 на вул. Червонопрапорній, 137.

Також працівниками ДАІ виявлено 17 автомобілів, що знаходились в розшуку та затримано громадянина за вчинення хуліганських діянь, і чоловіка за підозрою у скоєнні злочину. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Перевезення продукції тваринного походження», «МАФ», «Первоцвіт» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...