Тендерника МОУ випустив на волю суддя, який арештовував майданівців і сам підозрювався у хабарі

Суддя Солом’янського суду Анатолій Макуха у 2013 році був щонайменше на два місяці відсторонений від посади рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів за поданням Генпрокуратури.

Макуха та ще одна суддя Солом’янського суду Алла Демидовська звинувачувались у отриманні хабара у розмірі $5500. Пять тисяч були адресовані Демидовській за прискорення розгляду справи, і $500 доларів – Макусі за те що він передав гроші судді. Вказані суми грошей були вилучені у суддів. Однак вони стверджували підозри Генпрокуратури є необґрунтованими і наприкінці 2013 року продовжили роботу.

Вже у січні 2014 року суддя Макуха виніс щонайменше два рішення (ось і ось) про арешт активістів Майдану, яких було затримано за участь події біля стадіону «Динамо». Їх звинувачували у тому, що вони 21 січня кидали у бійців міліції камені, пляшки із запальними сумішами, вибухові пакети.

Нагадаємо, 10 березня 2015 року суддя Макуха відпустив під домашній арешт колишнього начальника департаменту держзакупівель Міноборони Олександра Зражевського під заставу 16 мільйонів гривень.

Правоохоронці 24 листопада вилучили $420 тис. доларів з його банківської комірки. Обшук відбувся, коли слідчі Генпрокуратури запідозрили Зражевського у сприянні перемозі «підприємству з ознаками фіктивності» на минулорічних торгах Міноборони по закупівлі дизпалива на 443,30 млн грн. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...