За порушення порядку заходу у порти окупованого Криму арештовано судно «Kanton»

 

Слідчими Управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідуються факти порушення суднами порядку заходу у закриті порти АР Крим (в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

Як повідомив заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор А. Матіос, під час слідства було встановлено, що одне із суден під прапором острівної держави Тувалу у липні 2014 року незаконно перебувало у закритому порту міста Севастополь, а у березні цього року зайшло для завантаження до Херсонського морського торгівельного порту.

Негайно організованими та проведеними відповідно до кримінального процесуального законодавства України слідчими діями отримано беззаперечні докази щодо вчинення капітаном судна – громадянином Туреччини злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України.

У зв’язку з цим йому складено письмове повідомлення про підозру, яке у передбаченому законодавством порядку разом із запитом про міжнародну правову допомогу направлено до компетентних органів Турецької Республіки.

24.03.2015 Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого про арешт судна «Kanton» (тоннажем 5 тисяч) та заборону його використання.

Наразі судно перебуває у Херсонському морському торгівельному порту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів.

Кропітка робота для забезпечення невідворотності покарання за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України (Крим) продовжується – зазначив заступник Генерального прокурора України України А. Матіос.

Генеральна прокуратура України

You may also like...