Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.04.2015

У столиці 2 квітня працівники ДАІ виявили 389 порушень правил дорожнього руху

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 107 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 11 – за порушення правил проїзду перехресть, 32 – правил зупинки і стоянки, 24 – за керування транспортними засобами без необхідних документів. Крім того, за керування напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 31 водія. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 34 керманича та 51 пішохода-порушника.

У четвер, зареєстровано шість дорожньо-транспортних пригод (п’ять наїздів на пішоходів), в яких одна людина загинула та ще п’ятеро отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, з 3 по 4 квітня, в столиці небо буде вкрите хмарами, очікується туман та опади у вигляді снігу і дощу. Зважаючи на це, столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам – радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

За добу в столиці зареєстровано сім незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, одразу по два автомобілі викрадено у Деснянському районі: з вулиці Архітектора Ніколаєва, автомобіль «CHEVROLET AVEO SF69Y», н.з. СВ0495АР, 2009 р.в., червоного кольору і з проспекту В. Маяковського, – «TOYOTA CAMRY», н.з. ВС8121СР, 2012 р.в., сірого кольору та в Оболонському : з проспекту Героїв Сталінграду, – автомобіль «VOLVO XC90», н.з. АА3509КК, 2005 р.в., чорного кольору та з вулиці Прирічної, – «ACURA MDX», н.з. АА2038МО, 2008 р.в., чорного кольору. Крім того у Дарницькому районі, з проспекту П. Григоренка, скоєно незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ 2102», н.з. А1464ЧН, 1979 р.в., оранжевого кольору; у Солом’янському, з вулиці Волинської, 4, – «ВАЗ 2108», н.з. 35743АН, 1988 р.в., коричневого кольору, та в Голосіївському, з проспекту Академіка Глушкова, – «MITSUBISHI OUTLANDER 3.0», н.з. ВВ2829СТ, 2007 р.в., сірого кольору. Вжиті заходи розшуку.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Натомість, інспектори ДАІ виявили автомобілі «FIAT DOBLO», «HYUNDAI SONATA», «FORD PROBE», що знаходились в розшуку. Також, у Дарницькому районі, правоохоронці затримали водіїв автомобілів «ВАЗ 2108» та «ВАЗ 2114» за підробку номерів агрегатів.

В Оболонському районі інспектори ДАІ затримали громадянина , в якого виявлено та вилучено наркотичну речовину. Правопорушника доставлено до райуправління міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохід. Пішохідний перехід», «Рядність», «Батискаф», «Автокавярні», «МАФ», «Первоцвіт» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...