Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 13.05.2015

У столиці 12 травня працівники ДАІ виявили 367 порушень правил дорожнього руху.

Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 73-х водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 18 – за порушення правил зупинки та стоянки, 8- правил проїзду перехресть. Крім того, інспектори ДАІ відсторонили від керма 33-х водіїв за керування транспортними засобами напідпитку. Також, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 54-х керманичів та виявлено 77 пішоходів-порушників.

Державтоінспекція нагадує, що в столиці з 5 травня тривають цільові заходи під умовною назвою «Номерний знак». Необхідність у проведенні такої операції виникла у зв’язку з тим, що останнім часом значно поширились випадки експлуатації водіями транспортних засобів, які не зареєстровані або не перереєстровані в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів. Щодня інспектори ДАІ виявляють водіїв, які порушують правила експлуатації транспортних засобів, – зазначає т.в.о. начальника управління столичної Державтоінспекції Ігор Півненко. За добу до відповідальності притягаються в середньому 25-30 водіїв. З початку цільових заходів, відносно таких водіїв вже складено 215 протоколів про адміністративне порушення».

Державтоінспекція нагадує, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП).

Крім того, в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохід. Пішохідний перехід», «Рядність», «Автокавярні», «МАФ».
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

У вівторок, 12 травня, у Києві зареєстровано 6 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких шість осіб отримали травми. Серед травмованих двоє дітей. Державтоінспекція столиці звертає увагу водіїв на те, що останнім часом почастішали автопригоди за участю пішоходів. Причина банальна – водії не пропускають людей на пішохідних переходах. Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам варто пам’ятати:

– найбезпечніший перехід вулиці – на пішохідних переходах;
– особливо небезпечно переходити проїжджу частину перед транспортом, що наближається;
– раптова поява пішохода на дорозі, як правило, закінчується трагічно;
– якщо з вами діти – не залишайте їх без нагляду;
– в темну пору доби необхідно мати на одязі світлоповертаючі елементи.

 

В столиці за добу скоєно п’ять незаконних заволодінь транспортними засобами

Вчора,12 травня, автокрадії викрали п’ять транспортних засобів. Автокрадіжки зареєстровані у наступних районах: Подільський, з вулиці Вишгородської, викрадено «ACURA MDX», номерний знак ВМ7778АХ, 2012 року випуску, червоного кольору; Оболонський, з проспекту Сталінграда, а/м «KIA SPORTAGE», н.з. АА7090МН, 2012 р.в., сірого кольору; Святошинський, з вулиці Жмеринської, а/м «KIA SPORTAGE», н.з. КТ80722, 2011 р.в., сірого кольору; Солом’янський, з проспекту Космонавта Комарова, а/м «OPEL KADETT», н.з. АВ8601АО, 1987 р.в., сірого кольору; Голосіївський , з вулиці Дмитрова, позашляховик «LAND CRUISER PRADO 150», н.з. АА3704ОІ, 2014 р.в., білого кольору. Прийнято міри розшуку.

Столична Державтоінспекція звертає увагу водіїв, що більшість незаконних заволодінь стаються в вечірній та нічний час. Увагу автокрадіїв, перш за все, привертають транспортні засоби, які необладнані надійними протиугінними системами безпеки, залишені неподалік будинків та неосвітлених місцях. Як наслідок, недбалого ставлення керманичів до збереження власного авто, за чотири місяці у Києві зареєстровано 562 незаконних заволодіння транспортними засобами. Зокрема, у нічний час викрадено 362 автівки.

У разі викрадення авто, слід негайно телефонувати за номером «102». Інформація швидко надійде до правоохоронців, що дасть їм змогу відразу розпочати пошуки. Це підвищить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб.

В столиці водій вантажівки керував авто за підробними документами

12 травня, у Святошинському районі, інспектори полку ДПС ДАІ за підробку документів затримали водія автомобіля «МАN». Чоловік під час перевірки документів надав посвідчення водія, що викликало сумнів у його дійсності.

Документ вилучено та направлено на експертизу, а водія для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправління міліції.

 

УДАІ в м. Києві

You may also like...