У Київській області жінка втопила свою новонароджену дитину

У Сквирському районі правоохоронці затримали жінку, яка вдома самотужки народила немовля і втопила його у ставку. За фактом умисного вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини міліцією відкрито кримінальне провадження.

Увечері 12 травня до Сквирської райвідділу міліції зателефонувала лікар-гінеколог районної лікарні і повідомила, що щойно до неї звернулася 24-річна місцева мешканка з післяпологовою кровотечею, однак факт народження дитини заперечує. Працівники міліції одразу виїхали за місцем проживання хворої. З’ясувалося, що пацієнтка народжувала вдома, однак немовля знайдено не було. У результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці виявили тіло немовля у ставку, що знаходився неподалік будинку жінки.

Після з’ясування всіх обставин трагедії працівники міліції встановили, що цього ж дня під час польових робіт на присадибній ділянці у жінки почалися передчасні перейми. Самостійно народивши дитину, вона одразу після пологів віднесла немовля до ставку і втопила його. Під вечір породіллі стало зле і вона звернулася до лікаря.

За даним фактом слідчим відділом Сквирського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавленням волі на строк до п’яти років. Досудове слідство триває.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...