Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 19.05.2015

 У столиці, 18 травня, працівники ДАІ виявили 336 порушень правил дорожнього руху. 

Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 44-х водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 21 – за порушення правил зупинки та стоянки, 12 – правил проїзду перехресть. Крім того, інспектори ДАІ відсторонили від керма 27 водіїв за керування транспортними засобами напідпитку. Також, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 59 керманичів та виявлено 60 пішоходів-порушників.

Державтоінспекція нагадує, що в столиці з 5 травня тривають цільові заходи під умовною назвою «Номерний знак».

Необхідність у проведенні такої операції виникла у зв’язку з тим, що останнім часом значно поширились випадки експлуатації водіями транспортних засобів, які не зареєстровані або не перереєстровані в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів. Щодня інспектори ДАІ виявляють водіїв, які порушують правила експлуатації транспортних засобів, – зазначає т.в.о. начальника управління столичної Державтоінспекції Ігор Півненко. За добу до відповідальності притягаються в середньому 25-30 водіїв.

З початку цільових заходів, відносно таких водіїв вже складено 360 протоколів про адміністративне порушення».

Державтоінспекція нагадує, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП).

Крім того, в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохід. Пішохідний перехід», «Рядність», «Автокавярні», «МАФ».
У понеділок, 12 травня, у Києві зареєстровано 4 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких четверо осіб отримали травми. Серед травмованих двоє 5-ти річних дітей. Державтоінспекція столиці звертає увагу водіїв на те, що останнім часом почастішали автопригоди за участю пішоходів. Причина банальна – водії не пропускають людей на пішохідних переходах та допускають наїзди на тротуарах та у дворовій території.

У Печерському районі, на пішохідному переході, травмовано 5-річного хлопчика. Дорожньо – транспортна пригода сталася 18 травня, близько 20 години, на перехресті вулиць Кіквідзе – Німанська. За попередніми даними, автомобіль «Мазда», рухався з боку вулиці Бастіонної. 39-річний водій повертаючи на вулицю Німанську, на регульованому пішохідному переході, допустив наїзд на 5-річного хлопчика. Дитину з забиттям тіла забрали до лікарні.

Цього ж дня, у Деснянському районі, у дворовій території, під колеса автомобіля потрапила 5-річна дівчинка. Це сталося о 15 годині 40 хвилин на вулиці Драйзера,42. Дитина знаходилась з мамою. 59-річний водій керуючи автомобілем «Форд Фиеста» пояснив, що їхав на невеликій швидкості і бачив, як мати з дитиною йшли по тротуару. Однак, в останню мить, дитина вибігла на дорогу і уникнути наїзду не вдалося. Внаслідок автопригоди дівчинку з відкритим переломом правої гомілки швидка забрала до лікарняного закладу.

Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Будьте уважні на дорозі. Не забувайте, що поведінка дітей не передбачувана і лише ваша обережність може відвернути лихо. Зокрема, будьте пильними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

У понеділок, в столиці викрадено 3 авто та мотоцикл

Столична Державтоінспекція вже застерігала водіїв про випадки крадіжок престижних авто. Однак, у місті і далі реєструються незаконні заволодіння транспортними засобами. Це переважно марки «Toyota», «BMW», «LEXUS», «VOLKSWAGEN» та «ВАЗ». Як правило, автовласники лишалися своїх транспортних засобів уночі.

Вчора,18 травня, у Києві скоєно чотири незаконних заволодіння транспортними засобами. У Дарницькому районі зареєстровано відразу два угони. Так, з Харківського шосе, викрадено мотоцикл «HONDA BROSS 400», н.з. АА9157АА, 1991 р.в., чорного кольору, а з Дніпровської Набережної – «LEXUS RX350», н.з. ВВ0048АВ, 2012 р.в., білого кольору. Також, автокрадіжки скоєні у Дніпровському та Подільському районах. Уночі, з вулиці Микільсько -Слобідської, скоєно незаконне заволодіння автомобілем «TOYOTA LAND CRUISER 200», н.з. АА5519СС, 2014 р.в., чорного кольору, а з вулиці Ярославської, престижне авто «MERCEDES-BENZ G55 AMG», н.з. АІ0080СА,
2005 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

Столична Державтоінспекція звертає увагу водіїв, що більшість незаконних заволодінь стаються в вечірній та нічний час. Увагу автокрадіїв, перш за все, привертають транспортні засоби, які необладнані надійними протиугінними системами безпеки, залишені неподалік будинків та неосвітлених місцях. Як наслідок, недбалого ставлення керманичів до збереження власного авто, за чотири місяці у Києві зареєстровано 562 незаконних заволодіння транспортними засобами. Зокрема, у нічний час викрадено 362 автівки.
У разі викрадення авто, слід негайно телефонувати за номером «102». Інформація швидко надійде до правоохоронців, що дасть їм змогу відразу розпочати пошуки. Це підвищить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб.

18 травня, інспектори полку ДПС ДАІ виявили п’ять автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Подільському районі, працівники ДАІ затримали водія автомобіля «ЗАЗ-110218». Під час перевірки встановлено, що транспортним засобом заволоділи шахрайським шляхом. Керманича для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

 

УДАІ в м. Києві

You may also like...