У Запоріжжі нетверезий водій кидався з кулаками на правоохоронців

Водієві, який в обласному центрі міста Запоріжжя «зніс» дорожню огорожу, доведеться відповідати за законом. Втім нести відповідальність 43-річний водій буде не тільки за скоєння ДТП у нетверезому стані, але й ще за ряд правопорушень, які він примудрився вчинити на місці пригоди.

29 червня до чергової частини ДАІ, надійшло повідомлення зі служби «102» про дорожньо-транспортну пригоду, що трапилася на перехресті вулиці Артема – проспекту Леніна за участю автомобіля «ВАЗ 2101». Водій легковика скоїв наїзд на металеве огородження.

Одразу на місце пригоди прибули інспектори ДАІ для оформлення відповідних матеріалів зазначеної ДТП. Увагу правоохоронців привернув дивний стан водія, який не міг сконцентруватися та пояснити свої дії. В свою чергу, винуватець вкрай обурився від зустрічі з працівниками міліції та дозволив собі нецензурно висловлюватись в їх бік, вів себе дуже агресивно, намагаючись розпочати бійку та вдарити працівника ДАІ. Правоохоронці були змушені застосувати до керманича авто кайданки.

Не зважаючи на прийняті заходи, затриманий продовжив свою неадекватну поведінку та на очах очевидців, розбив ногою лобове скло службового автомобіля.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Жовтневого району міліції.

Пізніше було встановлено, що чоловік керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, це підтверджує відповідний висновок, що отримали в медичній установі. Також згідно базами даних Державтоінспекції, було з’ясовано, що у 2010 році за систематичне вживання алкоголю за кермом, рішенням суду він позбавлений права керування автомобілем строком на 60 місяців.

На порушника інспектори ДАІ склали три адміністративних протоколи за ст. 124 (порушення учасниками дорожнього руху ПДР України, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та ст. 126 ч. 3 (керування не маючи права керування транспортним засобом) КупАП України.

Автомобіль доставлений на спеціальний майданчик тимчасово затриманих транспортних засобів. По факту хуліганських дій по відношенню працівників ДАІ з боку водія-порушника проводиться перевірка.

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Запорізької області)

You may also like...