У Чернігові працівники спецзагону ДПС виявили в пасажира іномарки зброю та набої

В обласному центрі працівники ДАІ посилено перевіряють автомобілі з немісцевими номерами аби унеможливити проникнення в місто криміногенного елементу. Заходи проводяться й для протидії завезенню зброї, боєприпасів та вибухових речовин, які можуть бути використані для дестабілізації обстановки і зриву довиборів у Верховну Раду України по 205-у виборчому округу Чернігова.

Так, 23 липня на одному з проспектів обласного центру співробітники спеціального загону ДПС особливого призначення МВС України зупинили автомобіль «Audi-80» з одеськими номерами для перевірки документів. У машині знаходилось двоє осіб.

Доки правоохоронці перевіряли документи у водія, пасажир поволі вийшов в автомобіля та кинувся тікати, прихопивши щось загорнуте у камуфляжну куртку. Після нетривалої погоні через 400 метрів співробітник спец загону ДПС наздогнав утікача. При перевірці вмісту «камуфляжного» згортку з нього висипалися деталі двоствольної мисливської рушниці з саморобним прикладом.

 

Також в процесі подальшої перевірки автомобіля та його власника було встановлено, що технічний паспорт на дане авто підроблений.

На місце пригоди було викликано слідчо-оперативну групу Чернігівського міського відділу УМВС та підкріплення з числа бійців спецбатальйонів «Чернігів» та «Кіровоград».

 

Слідчо-оперативна група виявила також набої до автомата Калашникова калібру 7,62мм та до пістолета Макарова калібру 9мм. Крім цього, в спеціальному кейсі було виявлено саморобну зброю для підводного полювання. Водій та пасажир легковика дали покази, інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею «незаконне поводження зі зброєю» Триває досудове розслідування.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Чернігівської області)

You may also like...