Працівники ДАІ Донеччини затримали пішохода з боєприпасами (фото)

Днями, до працівників ДАІ, які здійснювали нагляд за дорожнім рухом на стаціонарному посту №4 «Мангуш» звернувся 67-річний чоловік із проханням посадити його на автобус у напрямку Миколаївської області.

Увагу інспекторів ДПС привернув камуфльований одяг пенсіонера та велика дорожня сумка. Під час огляду його речей правоохоронці виявили гранату РГД-5 та більше 350 патронів різного калібру.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Першотравневого райвідділу міліції. Як повідомив начальник сектору кримінального розшуку Першотравневого РВ ГУМВС України в Донецькій області Іван Каплан, чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В нього вилучена ручна граната РГД-5, більше 300 патронів  калібру 7.62 мм та 60 патронів калібру 5.45 мм.

Чоловік пояснює, що приїхав до Донецької області з Миколаївщини. Боєприпаси знайшов у с. Гнутово, на території, де проходили бойові дії. Він намагався вивезти «знахідку» за межі області.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами». Чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

 Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

(за інформацією прес-служби ДАІ Донецької області)

You may also like...