Екс-декана Кам’янець-Подільського національного університету засуджено за шахрайство і хабар

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду колишнього декана одного з факультетів Кам’янець-Подільського національного університету визнано винуватою у замаху на вчинення шахрайства (ч.1 ст. 15 ч.1 ст. 190 КК України) та в одержанні неправомірної вигоди ( ч.1 ст. 368 КК України).

Державним обвинуваченням, яке в суді підтримував працівник прокуратури Хмельницької області, доведено, що декан як член приймальної комісії ввела в оману місцевого жителя, пообіцявши йому за 1500 доларів США посприяти в зарахуванні його племінниці на бюджетну форму навчання університету. Зловживаючи довірою цього громадянина, декан отримала від нього за свої «послуги» лише частину визначених нею коштів – 300 доларів, оскільки абітурієнтка була зарахована не на бюджетну, а платну форму навчання.
Надалі, від цього ж громадянина керівник факультету одержала ще 300 доларів США як неправомірну вигоду за призначення його племінниці старостою групи і подальшого сприяння в успішному навчанні.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень винну особу у межах санкції вказаних статей Кримінального кодексу України засуджено до штрафу в розмірі 26350 гривень та позбавлено права обіймати відповідні посади у навчальних закладах усіх форм власності на строк 2 роки. Засуджену звільнено з посади.

 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...