Одіозного Луцького та чотирьох проректорів звільнено з посад НАУ як призначених всупереч Статуту

Першого проректора М.Луцького та чотирьох проректорів звільнено з посад як призначених всупереч Статуту університету та закону

Вчора, 20 серпня 2015, року новопризначений наказом МОН України в.о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський, в установленому законом порядку, у присутності колег оголосив накази про звільнення першого проректора М.Луцького і проректорів П.Борсука, Я.Козачка, І.Зарубінської та А.Полухіна, які заслухали ці рішення.  Про це йдеться в повідомленні офіційного сайту університету.

Першого проректора М.Луцького та чотирьох проректорів звільнено з посад як призначених всупереч Статуту університету та закону

Зазначені особи були призначені на свої посади екс-ректором М.Куликом із перевищенням службових повноважень без погодження Вченої ради НАУ, всупереч Статуту, та перебували на них всупереч нормам чинного законодавства України. 

Окрім того, всупереч Статуту НАУ умови та розмір оплати їх праці встановлювався самовільно без погодження за встановленою процедурою. Йдеться про значні обсяги бюджетних коштів.

Максим Луцький, екс-нардеп від Партії регіонів,  був призначений на посаду виконувача обов’язків проректора Національного авіаційного університету. Зі слів першого заступника міністра освіти Інни Совсун стало відомо, що дане призначення не узгоджене з міністерством і є повністю справою рук ректора цього вишу.

Що ж стосується особистості Луцького, то, в першу чергу, він є кумом екс-міністра освіти Табачника. У 2006 році він став нардепом від "Блоку Юлії Тимошенко" і цього ж року перейшов до регіоналів. У 2010 році, як нардеп, став головою комітету з питань науки і освіти та найвірнішим соратником міністра освіти Дмитра Табачника. На цій посаді Луцький постійно лобіював "реформи" міністра Табачника.  

You may also like...