На Харківщині СБУ затримала шахраїв з продукцією на мільйон гривень

На Харківщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою припинила протиправну діяльність організованого угруповання.

У серпні ц.р. зловмисники шахрайством заволоділи продукцією одного з молокопереробних підприємств Харківщини на суму майже один мільйон гривень. Встановивши тісні зв’язки з російськими контрабандистами, вони намагалися організувати канал незаконного вивезення привласненої продукції з України в Росію. Діяльність російських контрабандистів, замовників та ініціаторів оборудки перебувала під контролем спецслужб Російської Федерації.

Співробітники Управління СБ України в Харківській області припинили діяльність злочинного угруповання на початковому етапі, коли зловмисники почали завантажувати продукцію до вантажівки-рефрижератора. Перевалочна база знаходилася на території Харкова у приватному помешканні, де була обладнана сучасною системою відеоспостереження і ретельно охоронялася.

Мошенничество

Мошенничество

Розпочато кримінальне провадження за ст. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Також Служба безпеки України перевіряє можливу причетність членів угруповання до фінансування сепаратизму і тероризму на Харківщині.

Прес-центр СБУ

 

You may also like...