У розпал Євромайдану закарпатські «достойники» Гелетей і Балоги скуповували землю під маєтки

Під час Євромайдану Віктор Балога і сім’я Валерія Гелетея майже одночасно придбали земельні ділянки біля заповідного урочища «Синяк» у Закарпатській області.

Про це пише Федір Орищук на «Главкомі».

земля балоги

Так, у грудні 2013 року 0,5 га було оформлено на дружину нардепа Віктора Балоги – Оксану, його синів – Андрія і Павла. Приблизно в той же час нинішній начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей отримав у власність дві ділянки по 0,1 га кожна.

Перед цим, восени 2013 року Гелетеї і Балоги стали родичами – племінниця Валерія Гелетея вийшла заміж за сина Віктора Балоги – Андрія.

Крім того, як пише автор з посиланням на кадастрову карту, між ділянками Гелетея і Балог знаходяться володіння народного депутата Махайла Ланьо площею 0,8 га, оформлені на нього і його сина.

У цьому ж районі має 0,1 га генерал-майор Віктор Чепак, який раніше очолював МВС у Закарпатській області. У 2014-2015 рр. неподалік два наділи по 0,12 га отримав Луник Василь Романович, відомо, що так звати сина керівника Мукачівської податкової інспеції.

Від «Наших грошей»:

Договори купівлі-продажу землі Валерієм Гелетеєм датуються 27 грудня 2013 р. і 10 січня 2014 р. Крім того, особисто Гелетей ще має маєток в Києві на Столичному шосе, 149 (будинок №49).

За даними держреєстру, сім’я Балог купила вищезгадані 0,5 га 24 грудня 2013 року.

Дружина Віктора Балоги Оксана у 2014 році також стала власницею чотирьох земельних ділянок у Мукачевому по вул. Горького загальною площею 0,34 га. Вони призначені для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, для індивідуального садівництва та для будівництва і обслуговування житлового будинку. У 2014 році вона також стала власницею 0.89 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в урочищі «Ч.Мочар», яке знаходиться в селі Завидово.

Брат Балоги Іван у 2014 році став власником двох сусідніх земельних ділянок у Мукачево на вул. Набережна-бічна загальною площею 0,17 га для будівництва житлових споруд. На цій же вулиці він разом з Тетяною Балогою володіє двоповерховим будинком площею 341 кв м.

You may also like...