Державтоінспекція радить водіям в жодному разі не залишати місце ДТП

Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди – одна з найбільш розповсюджених і жахливих помилок водія та відноситься до одного із грубих порушень Правил дорожнього руху. За такий вид правопорушення чинним законодавством України передбачено відповідальність.

Останнім часом на території Дніпропетровської області все частіше реєструються дорожньо-транспортні пригоди, водії яких залишають місце події. Тільки-но за останні три дні працівники ДАІ Дніпропетровщини зареєстрували вісім дорожньо-транспортних пригод, у яких водії залишили напризволяще потерпілих та втекли з місця пригоди, намагаючись уникнути відповідальності. Внаслідок під колесами автівок загинула одна людина та восьмеро громадян зазнали численних травм, серед яких двоє неповнолітніх дітей.

ДТПЩоразу, коли трапляється дорожньо-транспортна пригода, працівникам Державтоінспекції доводиться стикатися, з людським болем, адже крім матеріальних збитків, які як правило, супроводжують аварію, в них травмуються і гинуть люди. Практика свідчить, що якщо постраждалому вчасно буде надано медичну допомогу, зберегти життя і вилікувати його можливо. Але, на жаль, іноді трапляється по іншому…

Як показує статистика, найчастіше з місця ДТП утікають водії, які малодушничали або знаходяться в нетверезому стані, зрозуміло, для того, щоб уникнути покарання. Але як пояснити дії того, хто знаючи про те, що скоїв наїзд на людину, залишає її травмовану на проїзній частині безпомічну і не зупинившись утікає? Можливо, як би ті громадяни, хто забувши про власну совість, збивши на дорозі людей і кинувши їх напризволяще, у свій час не виявили слабодухість та панічний страх і надали своєчасну допомогу травмованим – статистичні данні про заги! блих були б іншими та збереглось життя не однієї людини.

Державтоінспекція нагадує, що відповідно до Правил дорожнього руху водій, причетний до дорожньо-транспортної пригоди, зобов’язаний не залишати місце події, вжити всіляких заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, повідомити про подію до підрозділу міліції й чекати прибуття правоохоронців.

ДАІ Дніпропетровщини також звертається до учасників дорожнього руху, якщо ви раптом стали свідком дорожньо-транспортної пригоди, місце скоєння якої водій залишив, негайно інформуйте у міліцію за телефоном «102» або іншим зручним способом, своєчасно отримана інформація може допомогти встановити злодія. Якщо є потерпілі, що потребують медичної допомоги, повідомте про пригоду «Швидку допомогу», адже іноді шанс на порятунок життя залежіть від хвилин.

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Дніпровської області)

You may also like...