В аеропорту «Жуляни» псевдоугорець намагався за 3 тисячі фунтів підкупити прикордонника (відео)

Вчора було зафіксовано чергову спробу підкупу прикордонника у вигляді 3 тисяч англійських фунтів за безперешкодний перетин кордону.

У пункті пропуску «Київ» під час здійснення прикордонного контролю пасажирів рейсу «Київ – Лондон» інспектор відділу «Жуляни» виявив громадянина Угорщини, який пред’явив закордонний паспорт на інші установчі дані.

ДПСУПід час співбесіди в службовому приміщені дана особа відмовилась надавати будь-які пояснення щодо отримання нею угорського паспорту. Проте виявила бажання поспілкуватись з старшим зміни в залі прильоту, адже вважала що там їх розмова не буде фіксуватися на електронні носії. Під час спілкування, так званий угорець, запропонував неправомірну вигоду у розмірі від 1000 до 3000 англійських фунтів начальнику відділення інспекторів прикордонної служби за його пропуск в Україну по закордонному паспорту громадянина Угорщини. На що отримав категоричну відмову. 

По даному факту проінформовано відповідні компетентні органи. 

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, впливати на прийняття правового рішення правоохоронцями. А у разі вимагання від вас хабара, ні в якому разі не погоджуватися і одразу телефонувати на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044) 527-63-63, аби запобігати таким ганебним вчинкам. Також нагадаємо, що за взяття хабара, як і за спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність. // ДПСУ

You may also like...