Військова прокуратура підтримала обвинувачення щодо військовослужбовця, що вчинив ДТП з потерпілим

Броварський міськрайонний суд Київської області, погодившись із висновками та пропозиціями прокурора військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України, засудив військовослужбовця Г. до основного покарання у виді 2 років обмеження волі з іспитовим строком два роки та додаткового покарання у виді позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки, за вчинення кримінального правопорушення передбаченого, ч. 1 ст. 286 КК України.

Судом також задоволено цивільний позов на відшкодування матеріальної шкоди на суму 24801, 45 грн., моральної шкоди на суму 5000 грн. та 5000 грн. на правову допомогу потерпілим, а всього загальна сума 34 801, 45 грн., а також зобов’язав стягнути з засудженого на користь держави 2456, 40 грн., як вартість проведених експертиз.

Встановлено, що 28.01.2015 сержант Г. військовослужбовець однієї із військових частин Збройних Сил України керуючи власним технічно справним автомобілем марки «Opel Frontera» не впорався з керуванням транспортного засобу та здійснив виїзд на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Opel Vectra». Після даного зіткнення автомобіль марки «Opel Frontera» почало розвертати і він зіткнувся із автомобілем «Chevrolet Aveo», що рухався в зустрічному напрямку, під керуванням громадянина М. В результаті дорожньо-транспортної пригоди автомобілі було механічно пошкоджено, а один з пасажирів, згідно з висновком судово–медичної експертизи, отримав легкі та середнього ступеню тяжкості тілесні ушкодження: у вигляді перелому кісток носу без зміщення уламків та переломів кісток тазу.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...