Зрадник, який поєднував службу в поліції України і співпрацю з ФСБ РФ, опинився на лаві підсудних

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського Головного Управління Національної Поліції в Луганській області за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Нагадаємо, що 26 січня 2016 року співробітниками Служби безпеки України за участю прокуратури Луганської області, під час проведення обшуку у службовому кабінеті, викрито злочинну діяльність працівника одного з підрозділів Головного Управління Національної поліції України проти нашої Держави.

Колишній поліцейський обвинувачується в умисному на шкоду обороноздатності України наданні іноземним представникам ФСБ Російської Федерації, які діють під виглядом так званого міністерства державної безпеки ЛНР, допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Установлено, шо зрадник надав свою добровільну згоду на співпрацю з агентами ФСБ Російської Федерації, а саме щодо сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР» шляхом збору інформації про дислокацію та розташування блок-постів, маршрути переміщення військової техніки та засоби конспірації. Для надання інформації обвинувачений використовував законспіровані канали передачі інформації у мережі Інтернет.

Подальшу долю зрадника вирішить суд.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...