У Transparency International Україна наочно розповіли, як викривати корупцію (відео)

Відеоролик від ТІ Україна пропонує чіткі та зрозумілі кроки, як повідомляти про корупцію та як захистити свої права.

Transparency International Україна зняла відеоролик, у якому виконавчий директор організації Олексій Хмара наочно та максимально просто пояснює, як людина може повідомити про корупцію та куди.

«Коли ми досліджували досвід інших держав, які подолали такий кричущий рівень корупції, який є нині в Україні, ми зрозуміли, що корупція зменшується тоді, коли люди про неї не соромляться та не бояться повідомляти» , – зазначила керівник відділу комунікацій ТІ Україна Ольга Тимченко.

Тому була розпочата інформаційно-правозахисна кампанію, в якій людям пояснюють, чому треба повідомляти про корупцію та як це робити. Юристи ТІ Україна отримують безліч листів від викривачів та допомагають їх оформити у запити або розпочати кримінальну справу.

«І ось тут важливим стає момент просвітництва. Наші люди повинні більше знати про свої права та розуміти, хто та як може допомогти їм їх захистити. Наприклад, за законом викривач корупції може мати захист, схожий на "програму захисту свідків". Хто про це знає?» – каже Ольга Тимченко.

У відеоролику людям пропонуються чіткі та зрозумілі кроки, як повідомляти про корупцію. 

Закликаємо небайдужих поширювати це відео, адже чим більше людей дізнається про свої права – тим кращою стане наша держава!

Transparency International Україна

 

You may also like...