На Луганщині черговий директор комунального підприємства опинився на лаві підсудних

 

Лисичанською місцевою прокуратурою до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств міста Лисичанська за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням установлено, що упродовж півроку директор одного з комунальних підприємств міста Лисичанська склала 7 угод на виконання підрядних робіт для забезпечення нормального функціонування підприємства, після чого оформила акти приймання виконаних робіт.

Всі угоди та акти виявились фіктивними, оскільки підрядник – товариство з обмеженою відповідальністю, не виконало жодних робіт, проте справно отримало маже 900 тис грн бюджетних коштів.
Остаточну правову оцінку діям обвинуваченої надасть суд.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...