До суду направлено обвинувальний акт стосовно працівника Луганської митниці ДФС України

Слідчим відділом прокуратури Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Луганської митниці Державної фіскальної служби України за фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 1 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у лютому 2015 року працівник одного з митних постів Луганської митниці, виходячи за межі наданих йому прав та повноважень, шляхом затягування оформлення електронних та письмових декларацій, змушував власників вантажу, на який мались необхідні дозволи та документи, необґрунтовано простоювати на території зони митного контролю, внаслідок чого останнім завдано матеріальної шкоди на суму майже 80 тисяч гривень.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 365 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...