На Буковині прикордонники затримали 36 ящиків цигарок та двох ймовірних порушників (фото)

Новий етап спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016», направлений на протидію протиправній діяльності на державному кордоні, дає чергові результати.

Так, вчора вранці під час реалізації випереджувальної інформації прикордонниками відділу «Фальків» припинено чергову спробу переправити тютюнову продукцію через українсько-румунський кордон.

кордон

Здійснюючи перевірку лінії державної межі охоронцями кордону було затримано дві особи без документів, які рухалися із чорними пакунками в напрямку румунської сторони. Згодом групою реагування поруч із затриманими виявлено 20 ящиків сигарет. В подальшому, у безпосередній близькості до кордону прикордонники виявили ще близько десятка ящиків із сигаретами. Упакована в чорний поліетилен та підготовлена до незаконної переправи продукція очікувала свого часу.

Як пізніше вдалося з’ясувати, затриманими виявилися мешканці населеного пункту Красноїльськ Сторожинецького району. Хлопці віком до 23-х років мали перенести сигарети з України в Румунію. За їх словами, тютюнові вироби спочатку на підводі доправили близь кордону, а в подальшому чоловіки вже на собі переносили «куриво» до лінії кордону, де й були затримані.

Загалом, вдалося вилучити 36 ящиків із сигаретами марок «Ашіма» та «Марбле».

Виявлені тютюнові вироби разом із затриманими особами було доставлено до прикордонного підрозділу, де на чоловіків складено відповідні адміністративно-процесуальні документи. Після перерахунку підакцизні товари буде передано представникам ДФС у Чернівецькій області, а долю порушників законодавства буде вирішувати суд.

Прес-служба Чернівецького прикордонного загону

You may also like...