СБУ виявила порушення при передачі в оренду майна міжнародного аеропорту «Бориспіль»

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою виявили факти укладання посадовцями регіонального відділення Фонду держмайна завідомо збиткових договорів оренди будівель та земель міжнародного аеропорту "Бориспіль".

У січні 2015 року між Фондом та комерційною структурою був укладений договір оренди будівлі цеху бортового харчування площею понад 1,6 тисяч квадратних метрів та прилеглої ділянки площею майже дві тисячі квадратних метрів. Співробітниками спецслужби було виявлено порушення процедури проведення конкурсу, що призвело до значного пониження балансової вартості майнового комплексу. Об’єкти також були надані підприємцям в оренду на 10 років, хоча, за умовами конкурсу, передбачався лише трирічний термін.

Через вісім місяців приватна структура, порушуючи чинне законодавство, передала майновий комплекс цеху бортового харчування аеропорту в суборенду. Внаслідок цього державний бюджет щомісяця недоотримував приблизно півмільйона гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять обшуки у регіональному відділенні ФДМУ, офісах комерційних структур, які виступили орендатором і суборендатором державного майна та за місцем проживання деяких посадовців.

Триває досудове слідство. // Прес-центр СБ України

 

You may also like...