Виявлено розтрату державних коштів для придбання житла сім’ї загиблого в АТО Героя України

У Деражнянському районі відділом Хмельницької місцевої прокуратури за участі працівників Служби безпеки України виявлено факт порушення закону при використанні коштів державного бюджету, виділених місцевим бюджетам на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 №348 в якості субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II груп з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Зокрема встановлено, що у 2015 році у розпорядження Деражнянської РДА для вказаних цілей надійшло понад 406 тисяч гривень. Тоді ж було прийнято рішення забезпечити житлом сім’ю (дружину та двоє неповнолітніх дітей) загиблого Героя України І.Зубкова.

Вищевказаною постановою передбачено, що вартість придбання 1 кв. м загальної площі житла для такої категорії осіб визначається за результатами закупівлі та повинна бути найнижчою серед запропонованих учасниками торгів.

Однак, всупереч цим вимогам, службовими особами райдержадміністрації процедура закупівлі не проводилась, а трикімнатна квартира загальною площею більше 62 кв. м у м.Деражня була придбана у приватної фірми за 406 тисяч гривень за завищеною ціною.

Як повідомив начальник відділу місцевої прокуратури Павло Маслюк, наразі з’ясовано, що ринкова вартість 1 кв. м житла у будинку, де куплено зазначену квартиру, на момент придбання складала на майже тисячу гривень менше затраченої.

Крім того, приміщення непридатне для проживання та має певні будівельні недоліки.

Таким чином, незаконні дії службових осіб РДА призвели до розтрати бюджетних коштів.

За вказаним фактом Деражнянським відділом місцевої прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 191 КК України щодо розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Слідство у кримінальному провадженні доручено територіальному відділенню поліції.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

 

You may also like...