Суддя, отримавший від держави 2 млн. за службове житло, приховує розкішний маєток під Києвом

Сім’я судді Апеляційного суду Київської області Миколи Авраменка володіє розкішним маєтком під Києвом, який він не вносить до декларації за схемою недобудови.

Про це повідомляє проект «АвтоМайдану» Prosud.

Дружина Миколи Авраменка – Наталія Авраменко, є власницею трьох земельних ділянок в Броварах під Києвом. Ділянки розташовані поруч і їх загальна площа складає 18 соток. Суддя в своїй декларації про доходи за 2014 рік вказав ці ділянки як власність членів сім’ї, але приховав побудовану на них нерухомість.

Сьогодні на цій землі розташовано великий житловий будинок загальною площею мінімум 450 кв м з підземним паркінгом та будинок розміром менше, площа якого складає близько 150 кв м. В останніх деклараціях суддя вказував наявність у нього житлового будинку, будівництво якого не завершено і він не зданий в експлуатацію (хоча з фото не видно жодних слідів зовнішніх або внутрішніх будівельних робіт).

avramenko2.jpg

В той же час, за даними Google Earth, будівництво на цьому місці велося в 2002-2005 рр, але вже фото з супутника станом на 2008 рік практично ідентичне знімку 2015 року. Тобто, в будинок могли почати експлуатувати в 2008 році. Саме цього року Авраменко подав позов до Державного казначейства України, Київської обласної адміністрації та Державної судової адміністрації України з вимогою забезпечити його як працівника Апеляційного суду Київської області службовим житлом в районі роботи – в Шевченківському районі в центрі столиці. Печерський районний суд м. Києва позов задовольнив і зобов’язав виплатити 1,71 млн грн. на купівлю квартиру (тоді це було $339 тис.). В 2014 році, після розгляду справи в ЄСПЛ, судді ці кошти були виплачені ($147 тис станом на липень 2014р).

До того, як Авраменку держава покращила умови проживання його дружина вже мала у власності дві квартири в Броварах.

Нагадаємо, за схемою довгобуда не вносить в декларацію елітний будинок під Луцьком начальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...