У Києві на хабарі затримано чиновника, причетного до розкрадання грошей на реабілітацію воїнів АТО

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві на хабарі посадовця Державної служби у справах ветеранів війни і учасників антитерористичної операції та бізнесмена-посередника, які наживалися на реабілітації військових.

Правоохоронці встановили, що чиновник за 230 тисяч гривень обіцяв комерційній структурі забезпечити перемогу в конкурсних торгах з надання послуг психологічної реабілітації та санаторно-курортного лікування учасникам антитерористичної операції.

хабар

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою затримали зловмисників, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у центрі столиці при передачі всієї суми хабара.

Під час обшуків за місцем проживання посадовця та посередника правоохоронці вилучили понад один мільйон гривень, оригінали документації з конкурсних торгів, печатки, факсиміле та інші документи, які свідчать про здійснення оборудок з грошима, виділеними на реабілітацію учасників АТО.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. У його рамках встановлюються особи всіх посадовців та комерсантів, причетних до привласнення понад 20 мільйонів гривень під час реалізації державної програми "Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції". // Прес-центр СБ України

You may also like...