Мешканцю Луганщини загрожує до 15 років позбавлення волі за участь у діяльності терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно інформатора терористичної організації «ЛНР», якому у вересні 2015 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, знаходячись на тимчасово не підконтрольній українській владі території Луганської області, вчиняє активні дії, направлені на участь у діяльності силового блоку терористичної організації «ЛНР». Вказана особа у телефонному режимі здійснює збір від мешканців населених пунктів, що знаходяться під контролем української влади, інформації про місця дислокації, кількість та озброєння військових підрозділів сил АТО, що дислокуються на підконтрольній українській владі території, у тому числі на території Біловодського району та міст Сєвєродонецьк і Лисичанськ Луганської області з метою її подальшої передачі представникам «ЛНР» для використання у протидії силам, задіяним в проведенні АТО.

Оскільки «поплічник» терористів переховується від органів слідства та суду, з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні, здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...