На Луганщині судитимуть очільницю одного з департаментів так званого Міністерства юстиції «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно так званого начальника Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції «ЛНР» за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Встановлено, що у серпні 2014 року громадянка України ініціювала та надала згоду на призначення її на посаду так званого начальника Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції «ЛНР».

З листопада 2014 року і дотепер вказана особа виконує обов’язки посадової особи незаконно утвореного органу, що діє на користь терористичної організації «ЛНР», а саме: забезпечує здійснення контролю за діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), видає свідоцтва на право здійснення діяльності арбітражних керуючих, здійснює ведення реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, та виконує інші функції, пов’язані із забезпеченням реалізації політики з питань банкрутства на тимчасово непідконтрольній державній владі території.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...