На Луганщині судитимуть екс-правоохоронця, який шляхом обману заволодів житлом

Прокуратурою Луганської області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки поліції та Управленням Служби безпеки України в Луганській області викрито злочинну схему заволодіння чужим майном, яку очолював колишній співробітник міліції.

Встановлено, що у вересні 2014 року між співробітником міліції міста Старобільська та одним з місцевих мешканців склалися довірливі відносини, під час яких правоохоронець вирішив заволодіти житлом чоловіка.

Дільничний з поплічником отримали рішення районного суду, взявши письмову довіреність від імені 41-річного чоловіка на проведення необхідних дій щодо вирішення питання спадщини.

Натомість законного власника про наявність рішення суду не повідомляли, а під приводом оформлення права власності на спадщину продовжували отримувати від довірливого громадянина підписи під завчасно підготовленими документами. Серед документів наданих на підпис були боргова розписка на суму 65 тисяч гривень та заява про проведення судового засідання без його участі та визнання боргу перед шахраєм.

Таким чином, в результаті своїх дій злочинці отримали законні права на майно чоловіка, заподіявши останьому матеріальну шкоду на суму майже 190 тисяч гривень.

Слідчим відділом прокуратури Луганської області зібрані беззаперечні докази злочинної діяльності шахраїв. На теперішній час обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом шахрайських дій, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України) направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...