На Луганщині судитимуть чергового організатора «референдуму» на підтримку терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно організатора «референдуму» на території міста Щастя та Троїцького району, тобто за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що навесні 2014 року громадянка України організувала та забезпечила проведення так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» в місті Щастя та Троїцькому районі. Вказана особа, виконуючи відведену її роль, займалась організаційними питаннями щодо проведення референдуму, а саме: формувала дільничні виборчі комісії з числа місцевих мешканців, визначала місця розташування дільниць, здійснювала інструктаж з членами комісій з питань проведення «референдуму» тощо.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства, прокуратури та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...