Столична прокуратура провела обшуки та повідомила про підозру екс-посадовцям команди Черновецького

Столична прокуратура провела обшуки та повідомила про підозру екс-посадовцям команди Л. Черновецького, які відчужили 45 га землі на Острові Жуків

У середу, 22 лютого 2017, слідчі столичної прокуратури спільно з оперативниками УЗЕ в м. Києві ДЗЕ Нацполіції України провели 25 обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом прийняття незаконних рішень Київрадою часів Л. Черновецького.

Зокрема йдеться про незаконне відчуження у 2007-2009 роках 45 га землі на території заказника місцевого значення «Острів Жуків», вартість якої лише за нормативною оцінкою складає понад 80 мільйонів гривень.
 
Під час обшуків, до проведення яких було залучено 115 працівників особового складу, вилучено документи, що мають значення для розслідування кримінального провадження, грошові кошти тощо.
 
Крім того, того ж дня, межах розслідування за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому заступнику голови КМДА – начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА, екс-начальнику юридичного управління та екс-начальнику відділу землевпорядкування Головного управління земельних ресурсів КМДА, а також особі, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...