«Батьківщина», Радикальна партія та «Опозиційний блок» піаряться у російських соціальних мережах

Три із шести парламентських партій мають офіційні сторінки і активно використовують в своїй роботі російські соціальні мережі. Так, ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка та «Опозиційний блок» мають зареєстровані сторінки у мережі «Вконтакте». «Опозиційний блок» також має сторінку в мережі «Одноклассники». Серед позапарламентських партій офіційна сторінка у мережі «ВКонтакте» є у ВО «Свобода». Ця інформація зазначена на офіційних веб-сайтах політичних партій.

Крім цього, персональну сторінку у мережі «В контакте» має лідер Радикальної партії Олег Ляшко, пише Комітет виборців України .

На відповідних сторінках ведеться активна робота із аудиторією, щодня публікуються 5-10 інформаційних повідомлень, додаються фото та відеоматеріали. До прикладу, у сторінки ВО «Свобода» ВКонтакте 21 тис. читачів, у сторінки Олега Ляшка – 89 тис. підписників.

«Ще 1 серпня минулого року СБУ рекомендувала українським громадянам відмовитися від використання російських соціальних мереж. Тому ми не можемо знайти жодного логічного пояснення, чому в мережі «ВКонтакте» активно працює, до прикладу, партія ВО «Свобода» і рекламує цю сторінку на своєму офіційному сайті», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

«Крім моральної сторони, активність українських політиків і партій у російських соцмережах містить низку прямих загроз. Зокрема, Росія може здійснювати інформаційні диверсії та втручатися у виборчий процес в Україні. До прикладу, поширюючи недостовірну інформацію від імені українських політиків чи партій», – додав Кошель.

Нагадаємо, що в липні 2016 року в Росії було прийнято так званий «пакет Ярової» – низку законів, які надають російським спецслужбам доступ до особистих даних користувачів соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Довідково (сторінки партій в російських соцмережах)

  • ВО «Батьківщина» ВКонтакте https://vk.com/vobatkivshchyna
  • «Опозиційний блок» ВКонтакте https://vk.com/oppositionbloc
  • «Опозиційний блок» в «Одноклассниках» http://www.odnoklassniki.ru/oppositionbloc
  • Радикальна партія Олега Ляшка https://vk.com/public58342469
  • Олег Ляшко ВКонтакте https://vk.com/o.liashko
  • ВО «Свобода» ВКонтакте https://vk.com/vosvobodaofficial

You may also like...